Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

KAUSI 1969-70

SaPKon toinen peräkkäinen ja historian kolmas kausi mestaruussarjassa. Joukkueen runko oli pitkälti sama kuin edellisellä kaudella, mutta se vahvistui mm. Lahdesta palanneella Jussi Piuholalla ja maalivahti Timo Viskarilla. Niinpä kausi oli selvästi edellistä helpompi, ja hyvissä ajoin oli selvää, että sarjapaikka säilytetään.

SaPKo napsi hyviä voittoja ja mm. tasapelipisteen HIFK:lta vieraissa. Kotiottelua HIFK:ta vastaan oli seuraamassa SaPKon kaikkien aikojen yleisömäärä: 5263 katsojaa. Sarjasijoitus oli lähes koko kauden ajan turvallisesti kymmenes. Takana pysyivät koko ajan heikot Hilpara ja Reipas.

Maalivahti Timo Viskari oli koko kauden joukkueen tuki ja turva. Puolustuksessa sai tutun kolmikon Paavo Tirkkonen - Jyrki Turunen - Erkki Räsänen lisäksi peliaikaa edelliskautta enemmän myös Martti Turunen.

Vaikka SaPKon hyökkäysketjujen koostumus vaihteli paljonkin kauden mittaan, niiden yleisin kokoonpano lienee ollut:

Jaakko Koikkalainen - Raimo Turkulainen - Timo Väätämöinen
Jorma Muikku - Seppo Repo - Pentti Pennanen
Heikki Tirkkonen - Jussi Piuhola - Juhani Södervik (Pekka Parikka).

Piuhola pelasi tosin myös muissa ketjuissa erilaisissa kokoonpanoissa, mm. pitkään Revon ja Muikun kanssa. Todennäköisesti hän pelasi paljon myös ylivoimassa. Otteluselostuksiin ei tuohon aikaan aina merkitty yv- tai av-tietoja.

Koko sarjan pistepörssissä Seppo Repo oli jälleen korkealla, nyt 8:ntena (18+14=32). Niinpä tie veikin seuraavaksi kaudeksi Jokereihin.

©2017 SaPKo - suntuubi.com