Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

KAUSI 1968-69

Tämä pelikausi oli SaPKon historian toinen jääkiekon SM-sarjassa. Tätä edeltävä kausi kului Suomensarjan itälohkossa, josta ylivoimaisen, tappiottoman kauden jälkeen seurasi nousu takaisin "parrasvaloihin".

SM-sarjakausi 1968-69 alkoi melko nihkeästi, kuten oheisista otteluselostuksista voi nähdä. Pisteitä ei oikein herunut. Lähes koko kauden ajan sijoitus sarjataulukossa oli 11. eli toiseksi viimeinen, ja pitkään näytti siltä, että kohtaloksi tulee taas putoaminen. Voitot kolmella viimeisellä sarjakierroksella kuitenkin pelastivat sarjapaikan.

Joukkueen runkopelaajia kaudella 1968-69 olivat maalivahti Timo Tuomainen, puolustajat Paavo Tirkkonen, Jyrki Turunen ja Erkki Räsänen sekä hyökkääjät Raimo Turkulainen, Timo Väätämöinen ja Seppo Repo, joka nousi koko sarjan pistepörssissä tulokkaana kuudenneksi (20+12=32).

Ajankuva: SaPKo pelasi koko kauden käytännössä kolmella puolustajalla, joista Paavo Tirkkonen oli muistaakseni aina lähes koko ottelun ajan kentällä (olisipa silloin laskettu peliaikoja!) ja kahdella, korkeintaan kolmella ketjulla. Ykkösketjussa Turkulaisen ja Väätämöisen kanssa pelasi kai kiinteimmin Juhani Södervik ja kakkosketju oli legendaarinen Jorma Muikku - Seppo Repo - Pentti Pennanen. Kolmosketjussa pelasivat ainakin Jaakko Koikkalainen ja Pekka Parikka.

©2017 SaPKo - suntuubi.com