Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

KAUSI 1968-69

Tämä pelikausi oli SaPKon historian toinen jääkiekon SM-sarjassa, putoamiseen päättynyt kausi 1966-67 oli ensimmäinen. Pelikausi 1967-68 kului silloisen Suomensarjan itälohkossa, josta ylivoimaisen ja tappiottoman kauden jälkeen seurasi nousu takaisin mestaruussarjan parrasvaloihin.

Kausi alkoi melko nihkeästi, kuten oheisista otteluselostuksista voi nähdä. Pisteitä ei oikein herunut. Lähes koko kauden ajan sijoitus sarjataulukossa oli 11. eli toiseksi viimeinen, ja pitkään näytti siltä, että kohtaloksi tulee taas putoaminen. Kuitenkin voitot kolmella viimeisellä sarjakierroksella pelastivat sarjapaikan.

Joukkueen runkopelaajia kaudella olivat maalivahti Timo Tuomainen, puolustajat Paavo Tirkkonen, Jyrki Turunen ja Erkki Räsänen sekä hyökkääjät Raimo Turkulainen, Timo Väätämöinen ja Seppo Repo, joka nousi koko sarjan pistepörssissä tulokkaana kuudenneksi (pisteet 20+12=32).

Ajankuvaa: SaPKo pelasi koko kauden käytännössä kolmella puolustajalla (joista Paavo Tirkkonen oli muistaakseni aina lähes koko ottelun ajan kentällä – olisipa silloin laskettu peliaikoja!) ja kahdella, korkeintaan kolmella ketjulla. Ykkösketjussa Turkulaisen ja Väätämöisen kanssa pelasi kaiketi kiinteimmin Juhani Södervik, ja kakkosketju oli legendaarinen Jorma Muikku - Seppo Repo - Pentti Pennanen. Kolmosketjussa pelasivat ainakin Jaakko Koikkalainen ja Pekka Parikka.