Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

HJK leikki SaPKon kanssa 10-1

U.S. Helsinki 17.11.70
- Ei tuollaista joukkuetta vastaan pysty saamaan kunnon peliä aikaan, vaikka maalitilanteita kylläkin tuli vastustajan seisovan puolustuksen ansiosta, oli HJK:n johtaja Hannu Kyllästisen kommentti Jäähallissa. HJK-SaPKo ottelu ei paljon tarjonnut katsojille, joita Jäähalliin oli vaivautunut vain 1770 maksanutta. HJK hankki itselleen vajaassa viidessä minuutissa 3-0 johdon ja hellitti sitten otettaan. Voitto tuli kuitenkin ylivoimaisesti numeroin 10-1 (4-1, 1-0, 5-0), mikä olisi voinut olla paljon suurempikin.


Oikeastaan ainoa hupitilanne koko iltana oli kahden miehen kiitäessä yli laidan kuin kalat veneestä: HJK:n Matti Ahvenharju taklasi Jorma Muikkua sillä seurauksella., että molemmat löysivät itsensä reunuksen ulkopuolelta. Ensimmäisessä erässä oli parasta nähtävää Jorma Vehmasen läpiajo, mikä vei HJK:n 3-0 johtoon. Samainen erä päättyi sitten yleiseen tappeluun SaPKon Pennasen lyötyä vaihtoaitiosta käsin Esa Peltosta mailalla päähän. Siinä touhussa oli kumpikin seura mukana johtoporrasta myöten ja vain järjestysmiesten avulla saatiin tilanne selviämään.

HJK osaa kehitellä tilanteita, mutta aivan yhtenäistä linjaa sillä ei vielä ole: laukaisupaikkoihin kyllä päästiin Jäähallissakin, mutta niistä osattiin vain murto-osa käyttää hyväksi selvästä voitosta huolimatta. Ylivoimainen kolmikko kentällä oli ketju Jorma Vehmanen - Antti Ravi - Jorma Borgström. Illan sankari oli neljä maalia tehnyt ja kaksi syöttöä antanut Ravi, Jorma Vehmanen kartutti pistetiliään lukemilla 1+3 ja uurastava Borgströmkin sai maalin tililleen. Työtöntä Stig Wetzelliä kansa kehoitti jopa menemään kahville. Puolustuksessa suuri ilonaihe oli alituisesti laidan kautta läpi purjehtineen Seppo Suoraniemen teknillinen suoritus. - Hänestä odotamme vielä paljon, lausui Hannu Kyllästinenkin.

SaPKo ja lähinnä pelaajavalmentaja Paavo Tirkkonen oli suuri pettymys. Ei olisi uskonut, että hän on joskus pelannut maajoukkueessa. Jyrki Turunen oli joukkueen puolustuksen voimahahmo. Hyökkääjistä terhakas Heikki Tirkkonen teki kauniin maalin ja alussa väläyttelivät osaamistaan Juhani Södervik ja Jaakko Koikkalainen. Kaikki hyökkääjät menivät silti rivissä suoraan vastustajan päätyyn.

I erä: 1-0 Immonen 3.19, 2-0 Ravi 4.32, 3-0 Vehmanen (Ravi) 4.44, 4-0 Aaltonen (Peltonen) 16.15, 4-1 Heikki Tirkkonen (Muikku) 17.57. - Jäähyt:
Koikkalainen, SaPKo 2 min.
II erä: 5-1 Ravi 12.54. - Jäähyt: Suoraniemi ja Siren, HJK, Viskari ja Räsänen, SaPKo 2 min.
III erä: 6-1 Suni (Vehmanen) 4.36, 7-1 Ravi (Vehmanen) 9.00, 8-1 Suoraniemi 14.03, 9-1 Borgström (Ravi) 14.40, 10-1 Ravi (Vehmanen) 18.53. - Jäähyt:
Räsänen ja Paavo Tirkkonen, SaPKo 2 min.
Ottelun tuomitsivat turkulaiset Antti Koskinen ja Rainio Sulonen hieman ihmeellisin tulkinnoin.

©2020 SaPKo - suntuubi.com