Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Savonlinna sortui rikkeisiinsä
Rantasila ratkaisi jälleen

U.S. Helsinki 25.10.70
Jälleen oikean hyvän taktillisen pelikäsityksen omaavan joukkueen riemuvoitto, kun Helsingin IFK kukisti hermoilevan Savonlinnan PK:n 8-3 (3-0, 2-2, 3-1) ja hankki samalla toisen voittonsa juuri alkaneessa mestaruussarjassa. Ja jälleen oli ottelun varsinaisena ratkaisijana punapaitaisten hyökkäävä puolustaja Juha Rantasila. Lähinnä hänen pelipanoksensa ansiosta Jäähallissa paikalla olleet 6098 voivat olla tyytyväisiä näkemäänsä. Jatkossa HIFK:n on silti syytä parantaa otettaan, koska joukkueen peli ainakin nyt oli paljon vaisumpi kuin tiistaina Turussa, tai liekö sitten syynä vain Kupittaalla pelatun ensimmäisen sarjakamppailun tuoma jännitys.


 - Ei pelimme nyt kunnolla irronnut, mutta taktiikka piti. Pojat ovat nimenomaan keskenään sopineet, että Juha (Rantasila) saa tehdä maaleja, koska hän pystyy siihen hyvin. Saa sitten nähdä kuinka kauan tämä uusi taktiikkamme onnistuu, sillä kaipa piankin muut seurat huomaavat uuden jujumme. Kun tämä havaitaan, niin voin sanoa meillä olevan jo uusia suunnitelmia valmiina ja silloinkin kuka hyökkääjä tahansa osaa vartioida auki jäänyttä puolustajan paikkaa, totesi HIFK:n valmentaja Esko Rekomaa, joka ei ollut alkuunkaan häkeltynyt savonlinnalaisten toisen erän alun repäisystä.

Viime kaudella samat joukkueet taistelivat Helsingissä tasapelin 4-4, jolloin HIFK sotkeutui hermoihinsa. Nyt olivat asiat päinvastoin. Jopa SaPKon kapteeni Paavo Tirkkosenkin "pinnat" olivat niin kireällä, että hänen kohdalleen tuli Raimo Turkulaisen ohella ottelun toinen kymmenminuuttinen. Näihin jäähyihin voidaan sanoa koko savonlinnalaispelin tyssähtäneen. Vieraiden paras yksilö lähinnä luistelijana oli Jorma Muikku, kun Lalli Partinen osasi oikein kunnolla ottaa hoiviinsa Timo Väätämöisen. Toinen hyvä hyökkääjä oli Juhani Södervik ja puolustuksen paras kuumenemisestaan huolimatta Paavo Tirkkonen.

HIFK:n ykkösketju sortui jäähyihin, joita erotuomarit Pentti Isotalo ja Kari Turpeinen jakoivat ainakin Juhani Jylhälle aiheesta, mutta sen sijaan Esa Isakssonille turhaan. Voittajien yhtenäisin hyökkäyskolmikko oli jälleen Linnonmaa - Marttinen - Heino. Puolustuksesta on sen priimus Juha Rantasila jo mainittu. Hänen lisäkseen olivat näyttävimmät miehet maalivahti Mauri Kaukokari ja Lalli Partinen.

I erä: 1-0 Rantasila (lsaksson) 6.41, 2-0 Rantasila (Murto) 10.38, 3-0 Linnonmaa (Heino) 13.29. Jäähyt: Partinen ja Järn, HIFK 2 min. Piuhola, SaPKo 2 min.
II erä: 3-1 Koikkalainen 7.25, 3-2 Piuhola 14.45, 4-2 Jylhä (Isaksson) 15.30, 5-2 Rantasila (Riihiranta) 18.32. Jäähyt: Jylhä ja Isaksson, HIFK 2 min., P. Tirkkonen ja Turkulainen, SaPKo 10 min., J. Turunen, SaPKo 2+2 min., Muikku ja Piuhola, SaPKo 2 min.
III erä: 6-2 Boström 5.04, 7-2 Rikala 12.47, 7-3 Koikkalainen (Piuhola) 17.05, Jylhä (Thusberg) 18.55. Jäähyt: Isaksson, HIFK 2 min., Murto ja Jylhä, HIFK 2 niin., J. Turunen, SaPKo 2 min.

©2020 SaPKo - suntuubi.com