Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

SaPKon yritys ja Viskari
riittivät kaatamaan TuTon

U.S. Turku 29.1.70
Savonlinnan Pallokerho jaksoi taistella läpi ottelun ja niin se vei yllättäen pisteet hengettömältä ja alavireiseltä TuTolta maalein 3-4, erät 1-3, 1-0, 1-1. Pakkasta oli yli 20 astetta ja vain 1106 maksanutta paleli kentän reunamilla. TuTo järjesti tilanteita laukoen yli kaksinkertaisen määrän (49-24), mutta taidon puute ja SaPKon mainiosti pelannut maalivahti Timo Viskari estivät maalien synnyn.


SaPKo pelasi tapansa mukaan nopeilla hyökkäyksillä ja puolusti tarkasti. Kun TuTon puolustajat unohtivat vapaita miehiä maalin eteen, syntyi riittävästi maaleja. Voittajien puolustuksessa Paavo Tirkkonen ja Jyrki Turunen olivat parhaat. Hyökkääjistön ykköseksi taidoiltaan nousi Seppo Repo. I ketjusta mainittakoon Pentti Pennanen ja kolmosesta Jaakko Koikkalainen.

TuTo pelasi vain kolmella puolustajalla. Heistäkin vain Hannu Niittoaho pelasi jokseenkin normaalisti. Seppo Lindström ja Timo Nummelin eivät olleet vedossa. Hyökkääjistä eniten olivat esillä Kari Johansson ja Kari Torkkel, muttei heidänkään panoksensa ollut odotettu. Reijo Leppänen oli muiden hyökkääjien paras. Tuomarit Reino Tuominen ja Pasi Ekholm pääsivät helpolla.

1 erä : 1.-0 Leppänen 6.10, 1-1 Väätämöinen 7.13, 1-2 Piuhola 7.50, 1-3 Koikkalainen (J. Turunen) (SaPKo vajaalla). Jäähyt: M. Turunen, SaPKo ja Luojola, TuTo 2 min.
III erä: 2-4 P. Parikka (Koikkalainen) 4.06, 3-4 Luojola (Vihanto ja Johansson) 13.49. Jäähyt: Lindström, TuTo 2 min.