Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Ilves pelasi vain yhden erän
SaPKo kiri maalin tappioon

U. S. Tampere 18.1.70
Helsingin IFK -ottelussa haavoitettu petolauma Tampereen Ilves pystyi muutaman päivän levon aikana ryhdistäytymään sen verran, että SaPKo, vaikka olikin saanut pisteen niinikään IFK:ta vastaan käymästään pelistä, joutui antautumaan maalein 4-3 (3-1, 1-0, 0-2). Tapauksen aikakirjoihin vientipaikkana oli Tampereen jäähalli, joka oli saanut puupenkeilleen istumaan ja hallin betonipintaa kuluttamaan vain 3938 maksanutta katselijaa.

Vaikka Ilves kirjauttikin voittolukemat, niin siitä huolimatta ei kaikki käy vielä odotusten mukaisesti. Kitkaa on tai ainakin eilen oli puolustuspelissä, jonka käyty Ruotsi-turnee piti eheyttää. Ratkaisevaa osaa esitti nyt maalinteon suhteen trio Leimu - Peltonen - Oksanen. Varsinkin pörssinjohtaja Peltosen mallikkaat syötöt sekä mainitun parivaljakon maaliahneus olivat selviä piristymisen merkkejä. Hakasen veljessarja pelasi nautittavasti yhteen, mutta viimeistelyssä on edelleenkin toivomisen varaa. Jorma Kallio oli puolustuksen paras.

SaPKolla on hyviä yksilöitä, mutta lopullinen hitsautuminen ehyeksi joukkueeksi on edelleenkin vain itämainen toive. Paavo Tirkkonen ja maalivahti Timo Viskari olivat pahimmat kannot Ilves-kaskessa. Hyökkääjistä nousivat muita edelle Väätämöinen - Turkulainen. Myöskin Jussi Piuhola sekä Koikkalainen saavat puhtaat paperit. Erotuomarit Sakari Sillankorva Raumalta ja Rainer Grannas Turusta kuittasivat päivä- ym. rahat melko helpolla, sillä vaikeita oikeudellisia pulmia ei ollut.

I erä: 1-0 Lasse Oksanen (Jorma Peltonen) 1.48, 2-0 Pekka Leimu (Jorma Peltonen) 3.39, 2-1 Timo Väätämöinen (Paavo Tirkkonen) 15.48, 3-1 Lasse Oksanen (Pekka Leimu) 16.53. Jäähy: Timo Hirsimäki, Ilves, 2 min.
II erä: 4-1 Markku Hakanen (Matti Hakanen, Jorma Kallio) 5.49. - Jäähyt: Martti Turunen ja Paavo Tirkkonen, SaPKo 2 min.
III erä: 4-2 Jaakko Koikkalainen (Seppo Repo ja Juhani Södervik) 11.10, 4-3 Seppo Parikka 19.55. Jäähyt: Martti Turunen, Juhani Södervik, SaPKo, Timo Hirsimäki, Ilves 2 min. kukin.