Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

SaPKo repi pisteen HIFK:lta
rumassa ottelussa Jäähallissa

U.S. Helsinki 8.1.70
Savonlinnan Pallokerho aiheutti melkoisen yllätyksen riistämällä Helsingin IFK:lta toisen pisteen Helsingin jäähallissa suoritetussa mestaruussarjan jääkiekko-ottelussa tuloksella 4-4 (1-2, 1-1, 2-1) HIFK:n maalit ensiksi mainittuina. Mitään kunnon jääkiekkoilua ei ottelussa kuitenkaan nähty. HIFK pelasi kieltämättä rumaa peliä, mutta SaPKo ei jäänyt paljoa pekkaa pahemmaksi.


- Meillä ei ollutkaan mitään muuta mandollisuutta kuin rikkoa IFK:n peli pitkillä kiekoilla ja sitoa peli laitoihin. Se ei tietenkään ollut kaunista, mutta kyllä HIFK mielestäni pelasi aivan liian rumaa peliä, lausui SaPKon valmentaja Jorma Kajanto. HIFK:n jääkiekkojohtaja Göran Stubbilla ei puolestaan ollut muuta kommenttia kuin se, että pelaajat olivat kertakaikkiaan väsyneitä. Mikään ei irronnut. Sitten he jännittivät liikaa ja näin ottelusta muodostui ruma. Oman osansa pelin rumuuteen aiheuttivat myös ottelun erotuomarit Kääriäinen ja Turpeinen, jotka olivat korkeintaan Suomi-sarja tasoa. Kääriäisellä oli aikaisemmin kansainvälinen erotuomarikortti. Nyt häneltä pitäisi ottaa myöskin pois oikeus tuomita edes Suomen mestaruussarjaotteluita.

Ensimmäisessä erässä ei oikeastaan nähty kunnon peliä. SaPKolla oli hyvä alku Juhani Södervikin päästessä tekemään maalin melkein heti. Sitä seurasi vielä Jussi Piuholan tolppalaukaus seitsemännellä minuutilla. HIFK painosti jatkuvasti, mutta pelissä ei ollut järkeä mukana. Lopussa se rutisti sitten rajusti. Kaksi minuuttia ennen erän loppua erehtyi savonlinnalaispuolustaja Erkki Räsänen ryntäämään Lalli Partisen kimppuun, mutta hän valitsi kohteeksi vika miehen, sillä paarimiehet saivat kantaa Räsäsen itsensä kentältä.

Peli ei toisessa erässä parantunut. Koko ajan homma oli rikkinäistä, eivätkä tuomarit hallinneet tilanteita. SaPKo piti pintansa ja repi IFK:n yritykset jo ennen maalilaukauksia. Paarit nähtiin jälleen kentällä. Jorma Muikku luisteli päin IFK:n maalivahti Mauri Kaukokaria, joka ryhtyi itse rankaisemaan iskien mailalla päähän. Siitä seurasi viiden minuutin rangaistus. HIFK tasoitti pelin 2-2:een, mutta iloa kesti vain puolitoista minuuttia, kun Timo Väätämöinen vei vieraat jälleen maalin johtoon. Kolmannessa johto kasvoi kahdeksi maaliksi, mutta sitten HIFK:n tiukka prässi tuotti tasoittavat maalit, ja lopussa onni varjell SaPKon tappiolta.

Kunnon jääkiekkoilun puutteessa ei ole syytä liiemmälti pelaaja-arvosteluun.     Savonlinnalaisista vain ketju Jussi Piuhola - Seppo Repo - Jorma Muikku pyrki yhteispeliin. Muut keskittyivät rikkomaan HIFK:n peliä. Puolustajista parhaat olivat Jyrki Turunen ja Paavo Tirkkonen. Maalivahti Timo Viskari piti joukkuetta parhaiten pystyssä HIFK:n myllyssä.

Isäntien ketjuista tasaisin oli Kimmo Heino - Jorma Rikala - Harri Linnonmaa. Matti Murto taisteli, muttei saanut parastaan irti. Heikki Riihiranta säilytti kuumassa puolustuksessa parhaiten malttinsa. SaPKon pussipuolustuksen murtamisessa olisi tarvittu takamiesten apua, mutta sitä HIFK ei saanut aikaan.

I erä: 0-1 Södervik (P. Tirkkonen) 3.39, 0-2 Piuhola (Muikku) 13.02, 1-2 Jylhä 19.07. Jäähyt: Järn ja Rantasila, HIFK 2 min., Repo, SaPKo 2 min.
II erä: 2-2 Linnonmaa (Rikala) 15.03. 2-3 Väätärnöinen (Piuhola) 16.34. Jäähyt: Kaukokari, HIFK 5 min., Thusberg ja Jylhä HIFK 2 min.
III erä: 2-4 Piuhola (Väätämöinen) 10.37, 3-4 Rikala (Linnonmaa) 12.28, 4-4 Murto 13.40. Jäähyt: Rantasila, HIFK 2+2 min., Jylhä ja Partinen, HIFK 2 min., Räsänen, SaPKo 2+2+2 min., Repo ja SaPKon joukkue 2 min. Yleisöä 4 072.

Katso: Kuva-arkisto

©2020 SaPKo - suntuubi.com