Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kiili pelasti TPS:lle
voiton Savonlinnassa

U.S. Savonlinna 18.12.69
Maalivahti Lasse Kiili pelasti TPS:lle voiton Savonlinnassa, missä SaPKo oli selvästi painostavana osapuolena 19 asteen pakkasessa pelatussa ottelussa. Paikalla oli 1515 maksanutta katselijaa purevasta ilmasta huolimatta. TPS:n voittonumerot vietiin aikakirjoihin tuloksella 3-1 (2-0, 0-0, 1-1).


Varsinkin toinen erä oli savonlinnalaisten ylivoimaista painostusta, mutta TPS:n puolustus pelasi esimerkillisesti. Lasse Kiili on jo mainittu, mutta hänen edessään pelasivat kerrassaan uhrautuvasti Timo Nummelin ja Jaakko Marttinen. Juhani Tamminen johti parhaiten hyökkäyksiä, ja hänen hyvänä säestäjänään oli Pekka Rautee. Molempien joukkueiden peli oli hyvin tarkkaa ja puolustusvoittoista. TPS:n ensimmäinen ja kolmas maali syntyi joukkueen pelatessa vajaata joukkuetta vastaan,  ja tällä lailla syntyi myös SaPKon ainut täysosuma.

Savonlinnan puolustus rakoili jonkin verran, kun puolustajat vetäytyivät liian lähelle maalia, jossa Timo Viskari suoritti hyvän ottelun. Hänellä oli silti vähemmän töitä kuin Kiilillä kentän toisessa päässä. Hyökkääjä Jussi Piuhola  oli kotijoukkueen paras mies.

I erä: 0-1 Pekka Rautee 3.44, 0-2 Rauno Heinonen (Jaakko Marttinen) 14.32. - Jäähyt: Erkki Räsänen, SaPKo 2 min.
II erä: Maaliton. - Jäähyt: Paavo Tirkkonen, SaPKo 2 min.
III erä: 0-3 Jaakko Marttinen 1.49, 1-3 Jussi Piuhola (Seppo Repo) 9.22. - Jäähyt: Pertti Kuismanen ja Pekka Rautee, TPS 2 min.
Siistin ottelun asiallisina erotuomareina toimivat Raimo Sepponen ja Kaj Halimo.