Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Toisen erän maali ratkaisi
Ilvekselle voiton maalein 3-0

U.S. Savonlinna 2.11.69
Vahva mestariehdokas Tampereen Ilves joutui sarjan avauskierroksen ottelussa SaPKoa vastaan olemaan pitkään piinapenkissä, vaikka hallitsikin tilanteita niin paljon, että ansaitsi voittonsa, joka tali numeroin 0-3, erät 0-1, 0-1, 0-1. Ratkaisu tapahtui toisessa erässä. Savonlinnalaisilla oli hyvä ote peliin ja he ajoivat raivokkaasti takaa Ilveksen maalin johtoa. Silloin joutui kuitenkin Jaakko Koikkalainen jäähylle ja vieraat lisäsivät johtonsa kandeksi maaliksi. Tarkassa pelissä se tiesi jo jokseenkin varmaa voittoa. Katsojia oli 3252 ja tuomaripari Sillankorva - Salonen teki hyvää työtä.


Ilves lähti otteluun tarkka puolustuspeli mielessään. Se ei lähtenyt avoimeen peliin, vaan otti savonlinnalaiset huomaansa jo alkuvaiheissa. SaPKo puolestaan oli rakentanut taktiikkansa Ilveksen ykkösketjun tiukkaan vartioimiseen. Se onnistuikin varsin hyvin, ja koko ketjun peli oli pettymys. Etenkin Pekka Leimu jäi täysin kuvasta. Mainittakoon, että vaikka ko. ketju sai pelata 10 minuuttia vajaata joukkuetta vastaan, pystyi se tekemään vain yhden maalin, senkin puolustaja Jorma Kallion viimeistelemänä.

Kokonaisuutena Ilves oli tasainen. Ykkösketjun kanssa vähintään samanveroisia olivat kolmen Hakasen muodostama kakkonen ja sekä kolmonen Mattila - Saadetdin - Mäkinen. Puolustuksen tasaisesta joukosta mainittakoon Timo Saari. Maalissa Juhani Lahtinen pääsi helpolla mutta torjui kuitenkin muutaman pahan laukauksen.

Savonlinnan maalissa Timo Viskari oli erittäin hyvä eikä hän ollut maaleihin syypää. Puolustajista oli yllättäen ykkönen Jyrki Turunen, joka pystyi kunnon avauksiin. Pennanen - Repo - Muikku oli jälleen paras ketju, vaikka pelasikin Ilveksen ykköstä vastaan. Hyökkääjien puolustuspeli kokonaisuudessaan oli uhrautuvaa.

I erä: 0-1 Markku Hakanen (R. Hakanen) 2.05. Jäähyt: Esko Mäkinen, Ilves 2 min.
II erä: 0-2 Kallio (J, Peltonen) 6.14. Jäähyt: Palo-oja ja Leimu, Ilves 2 min. Koikkalainen SaPKo 2 min ja Räsänen, SaPKo 2+2 min.
III erä: 0-3 Palo-oja (Saadetdin) 12.32, Jäähyt: Palo-oja, Ilves 2 min. Tirkkonen, SaPKo 2+2 min.

©2020 SaPKo - suntuubi.com