Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

SaPKo löi Tapparan
Pilailupeli Tampereella
SaPKo kukisti Tapparan


U.S. Tampere 2.3.69
Kun SaPKo jääkiekkoilun syyskierroksella voitti Tapparan Savonlinnassa murskalukemin, niin tulos otettiin vastaan jääkiekkopiireissä yhtenä SM-sarjan suuryllätyksistä ja ennen kuin lopputulos oli sinetöity, nahisteltiin kaukalossa jäähyminuuttien SE:n merkeissä. Nyt kun Tappara vuorostaan sai sunnuntaina SaPKon kotijäälleen Tampereen jäähalliin, oli tilanne kaukalossa veljellinen ja otteet jäällä hipoivat huvittavuuden huippua. SaPKo, joka oli pisteiden tarpeessa, halusi toki esittää 1871 tamperelaiskatsojalle osaamistaan, mutta isännät sen sijaan unohtivat pelaamisen tyystin. Se, että loppunumerot olivat ne, mitkä olivat eli 5-8 (2-3, 3-3, 0-2), johtuu tamperelaisten osalta tehokkuuden kuvaajana lähinnä hetken inspiraatioista, jotka tamperelaispelaajat saivat sekä SaPKo:n puolustuspelin hetkittäisestä lamaantumisesta.


Tappara unohti tyystin reilun urheiluhengen mukaisen taistelun ja oman katsojakuntansa. Olkoot syyt tähän mitkä tahansa, niin kyllä pelaaminen tilanteessa kuin tilanteessa kuuluu asiaan. Vieraiden parhaat pelaajat olivat maalivahti Timo Tuomainen, puolustajat Paavo Tirkkonen ja Jyrki Turunen sekä hyökkääjistä Seppo Repo, Jorma Muikku ja Raimo Turkulainen, mutta näitäkin edelle tehossa - nimenomaan SaPKon etua ajatellen - nousi Tapparan Pekka Marjamäki, jolle, jos tämän kaltaista peliä voidaan pitää kunto- ja taitomittarina, tietäsi ilman muuta maaottelupaidan riisumista. Jos Pekka ei muuten pystynyt auttamaan vastustajia maalin teossa, niin kättä apuna käyttäen ja itse oman joukkueensa maaliin kaatuen hän oli asialla. Enemmän tai vähemmän onnistuneita "näyttelijöitä" olivat muutkin tamperelaiset, joten Tampereella on tulevaisuuttakin ajatellen teatterikaupunkina hyvä nimi. Erotuomarit Pentti Linko ja Matti Salonen olivat hupitilaisuuden päätodistajat.

I erä: 1-0 Esko Kaonpää (Pekka Marjamäki) 7.01, 2-0 Vesa Lehtoranta (Jorma Siitarinen ja Ilpo Kuisma) 11.50, 2-1 Raimo Turkulainen (Timo Väätämöinen) 12.45, 2-2 Jaakko Koikkalainen 13.40, 2-3 Martti Turunen 16.05. Jäähyt: Risto Seesvuori, Tappara 2 min.
II erä: 3-3 Pekka Marjamäki (Jorma Siitarinen) 10.45, 4-3 Vesa Lehtoranta (Ilpo Kuisma) 14.28, 5-3 Teemu Sistonen 14.45, 5-4 Jaakko Koikkalainen (Jorma Muikku) 16.28, 5-5 Juhani Södervik 18.40, 5-6 Timo Väätämöinen (Seppo Repo) 18.58. Erä jäähytön.
III erä: 5-7 Raimo Turkulainen (Timo Väätämöinen) 2.40, 5-8 Seppo Rero (Pentti Pennanen) 3.28. Jäähyt: Jyrki Turunen, Pentti Pihlapuro ja Paavo Tirkkonen SaPKo, Kari Mäkinen, Tappara 2 min.

©2020 SaPKo - suntuubi.com