Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Brewer syötteli haluttoman
HIFK:n 7-2 voittoon SaPKosta


U.S. Helsinki 6.2.69
Helposti se loppujen lopuksi kävi, vaikka välillä tilanne näyttikin vakavalta sarjajohtajien kannalta, kun HIFK otti obligatoriset pisteet SaPKolta maalein 7-2 (1-0, 2- 2, 4-0). HIFK petti esityksellään kuitenkin Jäähallin yleisöä, jota jälleen oli paikalla lähes 4580-5000 maksanutta - ottaessaan ottelun vähän hällä väliä tyyliin. HIFK oli vaihtanut ketjujen kokoonpanoja paljon sitten edellisten ottelujen ja vaihteli niitä tämänkin pelin aikana.


- Emme ottaneet tätä peliä mitenkään kokeiluluontoisena, vaan halusimme pelkästään ajaa uusia miehiä (esim. Boström) "sisään", sanoi HIFK:n huoltaja Esko Rekomaa, mutta allekirjoittanut ei ole yhtä mieltä hänen kanssaan.
Sen sijaan on syytä ottaa paljon enemmän todesta Savonlinnan valmentajan Jorma Kajannon kylläkin ikuisesti optimistinen kannanotto.
- Meiltä puuttui nyt Raimo Turkulainen ja sen takia ainoat keskushyökkääjät Jaakko Koikkalainen ja Seppo Repo vuorottelivat eri ketjuissa. Pelaajamateriaalimme on liian pieni, mutta siitä huolimatta uskon vielä saavamme kokoon 15 pistettä tämän sarjan puitteissa. Tämän pitäisi riittää sarjasopimuksen uusimiseen, vai mitä? Näin siis Kajanto.

Mutta kyllä Savonlinnan pelaajamateriaali on liian suppea, vaikka sillä on Paavo Tirkkosen johdolla voimakkaasti taklaava puolustus. Kolme pakkia ei kuitenkaan riitä. Kun vielä Pekka Parikka loukkaantui kesken pelin, ei savonlinnalasten kestävyys enää riittänyt muiden kuin varsinaisen voimahahmon Seppo Revon osalta. Parhaana kokonaisuutena esiintyi hyökkäyskolmikko Muikku - Repo - Pennanen. Koikkalainen väsähti kesken ottelun. HIFK saa oikeastaan kiittää onneaaan siitä, ettei Repo saanut kiekkoa muuta kuin tolppaan 3-2 tilanteessa päästyään yksin läpi. SaPKolta puuttui juuri laukaisuvoima, ja tämän takia joukkue pudonnee sarjasta, mikä jääkiekkoilullisesti on vahinko.

Helsingin punapaidoista on puhuttu paljon, mutta tämän pelin perusteella selvästä voitosta ei syytä ole antaa mitään ruusuja joukkueelle. SaPKon liukas hyökkääistö olisi ollut helposti pysäytettävissä voimakkailla vartalotaklauksilla. Carl Brewer jakoi hyviä syöttöjä, ja mm. HIFK:n kolmas maali (todella koulumaall) oli täysin Brewerin ansiota. Juha Rantasila puolestaan olisi voinut pysyä yhä honkongilaispetillään. Esa Isaksson oli jälleen kerran paras hyökkääjä.

I erä: 1-0  Boström (Brewer ja Jylhä) 12.34. - Erä oli jäähytön.
II erä: 1-1 Repo 7.58, 2-1 Isaksson (Jylhä) 10.05, 3-1 Rikala (Brewer) 12.59, 3-2 Väätämölnen 14.57. - Jäähyt: Jyrki Turunen, SaPKo 2+2 min., Rantasila, Riihiranta ja Heino, HIFK 2 min,
III erä: 4-2 Heino (Linnonmaa) 2.05, 5-2 Riihiranta (Rantasila, Marttinen) 10.28, 6-2 Linnonmaa 18.43, 7-2 Heino (Isaksson, Jylhä) 19.47. - Jäähyt: Granholm, HIFK 2 min. Ottelun tuomitsivat Pentti Isotalo ja Räshid Hakimsan.

Syytä tarkistaa


Torstai-illan mestaruussarjan ottelu HIFK-SaPKo Helsingin Jäähallissa toi jälleen pahan kerran esiin yhden epäkohdan, jota eivät edes erotuomarit tunnu tajuavan. Savolaisten maalissa Timo Tuomainen oli yhtä ovela kuin taidokaskin osittain onnen kaupalla, kuten hyvälle maalivahdille kuuluu, mutta Tuomaisen olisi kyllä sietänyt saada jäähyjä. Ei tapahtunut ainoastaan yksi tai kaksi kertaa, kun Tuomainen tahallaan nytkäytti olkapäillään maalin paikohtaan kesken HIFK:n kovan pyörityksen. Säännöt sanovat seuraavaa: peli on maalin siirtyessä katkaistava.

Katso: Kuva-arkisto

©2020 SaPKo - suntuubi.com