Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Reippaan kokemus
ratkaisi Lahdessa


U.S. Lahti 2.2.69
Lahden Reipas ei ollutkaan niin heikoilla kuin uumoiltiin ennen sunnuntai-illan mestaruussarjan jääkiekko-ottelua. Savonlinnan Pallokerho oli saapunut noutamaan pisteitä, jotta säilyisi sarjassa, mutta huomasi pelin päättyessä, että pisteiden keruu ei olekaan ennakkopuheisiin luottamista. Tasollisesti keskinkertaisessa ottelussa vei isäntäjoukkue voiton maalein 7-4 (2-1,1-1, 4-2).


Reipas aloitti joka erän erittäin terävästi ja jo vajaan kolmen minuutin kuluttua pelin alkamisesta johti lahtelaiset 2-0. Jännitys puuttui oikeastaan koko ajan ottelusta, sillä Reipas oli koko ajan maaleissa karkuteillä. II ja III erä olivat kiekkoilullisesti melko kiitettävää. Reippaan kokemus ja voimakkaampi peli ratkaisivat melkein kokonaisuudessaan voiton.

Savonlinnalaiset eivät missään vaiheessa antautuneet, vaan taistelivat loppuun asti kiitettävästi. Molemmat joukkueet pelasivat  koko ajan vain kahdella ketjulla ja kolmella puolustajalla, mikä kyllä näkyi joka erän loppuvaiheissa. Reippaan paras ja tehokkain  mies oli puolustaja Ilpo Koskela. Hyökkäystyöskentelyssä oli ilahdutavaa Lauri Monosen kunnon palautuminen. Vaarallisin ketju oli jälleen kerran L. Mononen - Erkki Mononen - Jouko Kovalainen.  Maalissa Mauri Kaukokari oli luotettava.

SaPKon paras pelaaja oli myöskin puolustaja eli Paavo Tirkkonen. Ketjuista kunnostautui Repo - Muikku - Pennanen. Maalissa pelasi Timo Tuomainen erittäin hyvin. Asiallisena tuomariparina toimi Jaala - Räsänen.

I erä: 1-0 Koskinen 1.43, 2-0 Koskinen (Majaniemi) 2.13, 2-1 Väätämöinen (Turkulainen) 5.35. - Jäähyt: Reipas, Wallenius 2 min. ja SaPKo, Räsänen 2 min.
II erä. 3-1 L. Mononen (E. Mononen) 1.45, 3-2 Tirkkonen 4.55. - Jäähyt: Reipas, L. Mononen 2 + 2 min., Peräoja 2 min. - SaPKo, Turkulainen, Turunen ja Räsänen kukin 2 min.
III erä: 4-2 Kovalainen 2.46, 5-2 L. Mononen (Majaniemi) 4.34, 5-3 Repo (Muikku) 6.14, 6-3 L. Mononen (Kovalainen) 7.12, 6-4 Repo 17.13, 7-4 Majaniemi 18.56. - Jäähyt:  Reipas, Laapas ja Koskela kumpikin 2 min.

©2020 SaPKo - suntuubi.com