Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

SaPKon loppukiri ei riittänyt
HIFK:lle roppakaupalla jäähyjä
 
U.S. Savonlinna 26.11.68
HIFK oli palautua maan pinnalle Savonlinnassa, missä joukkue helponlaisen alun jälkeen joutui todelliseen savolaiskaruselliin. SaPKo painoi päälle kuin yleinen syyttäjä, mutta tasoitusmaalia ei joukkue pystynyt tekemään. HIFK saa olla onnellinen 3-2 (2-0, 1-0, 0-2) voitostaan. Kamppailua oli seuraamassa 2580 maksanutta katselijaa, jotka huudoillaan sekoittivat helsinkiläisten pelin kolmannessa erässä ja saivat omat suosikkinsa todelliseen pelihurmioon. Onnetar ei kuitenkaan vielä hymyillyt SaPKolle.
 
HIFK oli kieltämättä hyvä joukkue, jonka primus motor oli Carl Brewer. Hyvällä joukkueella näkyy olevan myös onnea. SaPKo saa syyttää lähinnä itseään, kun se ei osannut toisessa erässä käyttää miesylivoimaansa hyväkseen, vaikka HIFK pelasi välillä vain kolmella kenttämiehellä. Eero Holopainen aloitti HIFK:n maalissa, mutta pian peliin tuli jälleen mainioon kuntoon päässyt Henrik Granholm. Jylhä ja Isaksson kunnostautuivat ketjuissa. Maajoukkuemies Juha Rantasila pelasi suorastaan törkeästi.
 
SaPKon riveissä Paavo Tirkkonen pelasi suorastaan loisteliaan ottelun. Maalivahti Timo Tuomainen oli myös hyvä. Hyökkääjistössä yksilönä paras oli Jaakko Koikkalainen, mutta kokonaisuutena näkyvin kolmikko oli Jorma Muikku - Seppo Repo - Pentti Pennanen.
 
Ottelun tilastoa
I erä: 0-1 Rantasila 7.49, 0-2 Jylhä (Rantasila) 9.15. - Jäähyt: Tirkkonen, SaPKo 2+2 min.
II erä: 0-3 Marttinen (Brewer) 14.48. - Jäähyt: Brewer, HIFK 5 min, Rantasila, HIFK 2+2+2 rnin, Salmelainen ja Linnonmaa 2 min. J. Turunen, SaPKo 2+2 min, Pennanen, SaPKo 2 min.
III erä: 1-3 Muikku (Pennanen ja Repo) 10.68, 2-3 Koikkalainen 18.40. Erä oli jäähytön.
 
Ottelun tuomitsivat Vilho Pekkonen ja Pentti Viloma.
 
 
 
©2020 SaPKo - suntuubi.com