Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Jorma Peltosen neljä
maalia kaatoivat SaPKon

U.S. Tampere 24.11.69
Savonlinnan Pallokerho, joka piti viime torstaina Turun Tovereita tiukalla Turun kaukalossa, vieraili sunnuntaina Tampereella jääkiekkoilun mestaruussarjan merkeissä metsästäen Tampereen ilveksiä. Tälläkään kerralla ei SaPKon pistetili kaunistunut, sillä Ilves, vaikka pelasikin alle taitonsa, otti voiton maalein 5-2 (1-0, 1-0, 3-2) pysyen voittonsa avulla tiiviisti kärjen tuntumassa. Katsojia oli 3290.
 
SaPKon ote on sitten viime Tampereen vierailun huomattavasti tiivistynyt. Hyökkäyspelissä SaPKon pelaajat pyrkivät oikeaoppisesti punomaan sommitelmia, mutta niiden viimeistelyvaiheessa unohdetaan vielä tarkkuus ja tehossakin on vielä toivomisen varaa. Puolustus aina maalivahti Timo Tuomaista myöten osaa tehtävänsä joutuen sunnuntaina kaiken lisäksi työskentelemään melkoisen paineen alaisena. Maajoukkuemies Paavo Tirkkonen oli mieskohtaisesti paras jos kohta parivaljakko Turunen Räsänen pelasi hyvin. Hyökkääjistä Raimo Turkulainen ja Timo Väätämöinen esittivät ajoittain melko kauniitakin kuljetuksia ja harhautuksia, mutta valitettavasti heidänkään tehonsa ei ole tiukassa vartioinnissa parasta mahdollista luokkaa. Pieni, mutta terhakka laitamies Pentti Pennanen pelasi niin ikään hyvin.
 
Mitä sitten sanoisi Ilveksestä? Ilmeisesti Turun varoitus oli kaikunut kuuroille korville, sillä nyt pelattiin vain voittaakseen. Sarjassa on kuitenkin jokainen vastustaja otettava tosissaan, joten sunnuntai-illan tapaista löysää peliä ei ymmärrä. Ilman Jorma Peltosen hattutemppua, jota hän vielä kaunisteli yhdellä tehdyllä täysosumalla, Ilves olisi ollut tukalan paikan edessä, sillä muut ilvekset eivät pystyneet raapimaan täydellä teholla. Se, että Ilveksellä on tiistaina kova paikalliskamppailu KooVeetä vastaan, taisi myös jarruttaa voittajien intoa. Kaiken lisäksi jyväkyläläiset ensikertalaiset SM-sarjatasolla esiintyneet erotuomarit Heikki Särkkä ja Reijo Poutanen hylkäsivät kaksi tamperelaistäysosumaa, joista ainakin ensimmäisen olisi täysin perustellusti voinut hyväksyä. Ilveksen parhaimmistoon lukeutuivat Jorma Peltosen ohella puolustuksessa Markku Hakanen ja Timo Saari eikä maalivahti Juhani Lahtinenkaan pelannut heikosti. Hyökkääjistä lähinnä Pekka Leimun ja Ali Sadetdinin nimi kannattaa tuoda esille.
 
Ottelutilastoa:
I erä: 1-0 Jorma Peltonen 18.20. - Jäähyt: 2 min Ilveksen Ali Sadetdin ja SaPKon Jyrki Turunen ja Juhani Södervik.
II erä: 2-0 Jorma Peltonen 18.00. - Jäähyt: Jyrki Turunen 2 min.
III erä: 3-0 Jorma Peltonen (Jorma Kallio) 0.12., 3-1 Pentti Pennanen 2.58, 4-1 Martti Helle (Kari Palo-oja) 2.58, 5-1 Jorma Peltonen (Lasse Oksanen) 8.30, 5-2 Koikkalainen 10.55. - Jäähyt: 2 min. Ilveksen Kari Palo-oja ja Pekka Leimu sekä SaPKosta Jyrki Turunen ja Paavo Tirkkonen 2+2 sekä Räsänen 2.

 

 
©2020 SaPKo - suntuubi.com